Sarmale

Ingrediente
- Carne tocata de pui: 500 g
- Afumatura: 250 g
- Ceapa: 2
- Orez: 1 ceasca
- Sare: dupa gust
- Piper: dupa gust
- Suc de rosii: cat este nevoie
- Cimbru: dupa gust
Specific:
RomanescTimp Preparare:
270 de minutePortii:
4Complexitate:
MediuTara:
RomaniaCategorii:
Mancaruri cu varzaSe amesteca toate ingredientele de mais sus dupa ce se respecta prepararea fiecarora
varză murată sau proaspata(dar trebuie oparita ca sa puteti scoate foile de pe ea) sau foi ce vita de vie(oparite)
Foile trebuie să fie subţiri. Se aşază carnea tocata+a bucatica mica de afumatura ,pe marginea foii de varza se întoarce un capăt al frunzei peste carne şi se rulează până la celălalt capăt şi apoi marginile frunzei de la capete se introduc în interiorul sarmalei.
Frunzele rămase se taie cât se poate se subţire. O parte din această varză se pune la fundul cratiţei,se aşază sarmalele în rânduri suprapuse,deasupra restul de varză tocată.
Printre randuri se pune costita afumata/kaiser/sorici
Se pune apa cat sa acopere sarmalele, cimbru, rosii sau suc din rosiile decojite. se fierb acoperit pe fic mic 3-4 ore apoi sepun in cuptor 30 de min
sursa retetei: Monica-Elizabet
Aboneaza-te la Newsletter
Reteta Zilei
Ultimele Retete
Top Retete
Fii si tu sustinator!![]() Copiaza codul de mai jos pe site-ul tau: |