Sarmalute cu urda in foi de stevie

Ingrediente
- Urda dulce: 1 kg
- Frunze de stevie: 1 kg
- Orez: 1/2 cana
- Oua: 2
- Ceapa verde: 2 legaturi
- Marar: 1 legatura
- Bors: 1 l
- Lapte: 200 ml
- Faina: 2-3 linguri
- Margarina: 50 g
- Suc de rosii: 2-3 linguri
Specific:
RomanescTimp Preparare:
30 de minutePortii:
4-6Complexitate:
MediuTara:
RomaniaCategorii:
Mancaruri cu carneReteta postata in forum de vio-dreams
Am mancat niste astfel de sarmalute acum vreo 12 ani la cineva si de atunci am tot stat cu gandul la ele.Am facut rost de ceva vreme de reteta si uite ca i-a venit si randul.O reteta extraordinara, foarte bune si pentru copii, fetitei mele i-au placut teribil!
Se faramiteaza urda .Orezul se fierbe in apa cu sare.O legatura de ceapa si mararul se toaca marunt.Cealalta legatura de ceapa se toaca si se caleste in 25 gr margarina.Se adauga ouale, sare si piper dupa gust
Se amesteca bine cu mana pana se omogenizeaza .
Se oparesc frunzele de stevie.Mare atentie,trebuie lasate in apa oparita foarte putin ,pentru ca altfel se vor rupe la impachetat.
Se pune in mijlocul frunzei o lingura de umplutura si se ruleaza ca pe sarmalele obisnuite
Se pun pe fundul unei oale frunze de stevie si se aseaza deasupra sarmalutele.Se adauga sucul de rosii si borsul.Se completeaza cu apa,se aseaza peste ele o farfurie(ca sa nu se ridice la fiert) si se lasa sa fiarba la foc mic aproximativ 30 minute.Nu le lasati prea mult fiindca riscati sa se sfarame.
Cand sunt aproape fierte se face separat sosul astfel:Se incing 25 gr margarina intr-o cratita,se adauga faina si se amesteca vertiginos,apoi se adauga putin cate putin laptele mestecand continuu ca sa nu faca cocoloase.Se toarna sosul astfel obtinut peste sarmalute si se mai da intr-un clocot.
Se servesc calde cu smantana.
Aboneaza-te la Newsletter
Reteta Zilei
Ultimele Retete
Top Retete
Fii si tu sustinator!![]() Copiaza codul de mai jos pe site-ul tau: |