Savarine 1

Reteta postata in forum de Criss
Se pregatesc formele. (eu pun cate un patratel de hartie de copt pe fund, sa nu se lipeasca)
Se separa ouale, se amesteca galbenusurile cu zahar, cu mixerul, pana se topeste zaharul, se bat albusurile spuma tare, dupa care se amesteca cu galbenusurile si cu pesmetul.
Se coc savarinele in forme de tabla, sau in tavi de briose ca e mult mai comod.
Cand s-au racit, se insiropeaza, dupa care se umplu cu frisca. Din aceasta compozitie rezulta 18 - 20 bucati.
Sirop:200 ml apa200 g zahar2 fiole esenta rom.Pentru ornat folosesc 500 ml frisca Meegle. Pentru a fi frisca tare si sa stea si a doua zi eu pun intr-o lingura de apa o lingurita de gelatina. Bat frisca si cand e gata pun gelatina dizolvata si mai bat putin, dupa care ornez savarinele.
Am folosit 500 ml frisca, in care am adaugat o lingurita gelatina dizolvata in o lingura apa rece. Dupa ce s-a umflat gelatina, am topit-o avand grija sa nu se infierbante, si am adaugat-o la frisca batuta, amestecand foarte bine.
Aboneaza-te la Newsletter
Reteta Zilei
Ultimele Retete
Top Retete
Fii si tu sustinator!![]() Copiaza codul de mai jos pe site-ul tau: |