Scoici gratinate

Ingrediente
- Scoici: 1 kg
- Parmezan: 50 g
- Vin alb: 1/2 pahar
- Pesmet: 80 g
- Patrunjel: dupa gust
- Usturoi: 1 catel
- Ulei de masline: dupa gust
- Sare: dupa gust
- Piper: dupa gust
Specific:
MediteraneeanTimp Preparare:
30 de minutePortii:
4Complexitate:
MediuTara:
ItaliaCategorii:
Fructe de maresursa retetei: Daneluta desprecopii
Se curata cozzele si se frig intr-o tigaie impreuna cu ulei si usturoiul.
Dupa un minut se stropesc cu vinul, se pune capacul pe tigaie si se lasa la fiert in vin, pina cind se deschid toate cochiliile.
In timpul asta se prepara intr-un castronel o pasta din parmigiano, pesmetul un pic de ulei, patrunjelul taiat fin, sarea si piperul.
deschiem cochiliile se scot scoicile dinauntru se taie in 2-3 am mai adaugat 250 gr scoici deja curatate(fiindca mi s-au parut prea multe cochilii si prea putina pasta)
Cu pasta respectiva se umplu cozzele
si se aseaza intr-un vas uns in prealabil cu ulei, se baga in cuptor pentru 20 de minute la 180 gr
Aboneaza-te la Newsletter
Reteta Zilei
Ultimele Retete
Top Retete
Fii si tu sustinator!![]() Copiaza codul de mai jos pe site-ul tau: |