Sockriga syltbullar

Ingrediente
- Unt: 150 g
- Lapte: 450 ml
- Zahar tos: 100-140 g
- Sare: 1\2 lingurita
- Cardamom: 2 lingurite
- Oua: 1
- Drojdie proaspata: 50 g
- Faina: 800g
- Gem: pt umplut
- Unt topit: 100 g - pt uns
- Zahar tos: 3 dl pt deasupra
1. Cele 150 g unt se topesc,se adauga laptele,zaharul,sarea,cardamonulsi oul.
Se amesteca bine si incalzim pana ajunge la temperatura de 37 grade(cat suportam la mana)
2. Drojdia se dizolva cu amestecul de unt,lapte(cel de mai sus).Cand s-a incorporat toata drojdia adaugam peste faina si incepem sa framantam.
3. Framantam incet pana ce totul se incorporeaza bine
Apoi punem la crescut pentru 40 minute
4. Pe masa de lucru presaram faina si incepem sa framantam din nou pentru cateva minute aluatul
5. Impartiti coca in bile de marime potrivita .Fiecare bila se intinde ,in mijloc puneti gem.
Le impaturiti bine(sa nu curga gemul) si le pune-ti intr-o tava tapetata sau cu hartie de copt.
Se lasa inca 30 minute la dospit
6. Se coc in cuptorul preincalzit la 250 grade timp aproximativ 8 minute(depinde de cuptor)
7. Cand se scot din cuptor se ung pe deasupra cu untul topit(cele 100 g) si se dau prin zahar tos.
Sursa retetei: doly-bucataria noastra
Aboneaza-te la Newsletter
Reteta Zilei
Ultimele Retete
Top Retete
Fii si tu sustinator!![]() Copiaza codul de mai jos pe site-ul tau: |