Somon cu sos rece de maracuja

Ingrediente
- File de somon: 1 kg
- Bere: 2 cani
- Zeama de lamaie: de la 2 bucati
- Usturoi: 3-4 catei
- Ardei iute: 2 bucati
- Morcovi: 1 bucata
- Ceapa: 1 bucata
- Sare: dupa gust
- Piper: dupa gust
- Frunze de lemon grass: dupa gust
- Unt: putin
- Ulei de masline: 2 linguri
- Maracuja: 1-2 bucati - pentru sos
- Maioneza: 2 linguri- pentru sos
- Smantana: 3 linguri - pentru sos
- Suc de portocale: dupa gust- pentru sos
- Sare: dupa gust - pentru sos
- Zahar: dupa gust- pentru sos
sursa retetei: Monica-Elizabet
Se pune file-ul de Somon intr-o tava, se toarna cupele de bere deasupra, se curata ceapa si morcovul si se taie rondele, usturoiul se curata si se taie felioare, se condimenteaza cu sare, piper, se pune uleiul de masline,se leaga frunzele de lemon grass si se pun in tava langa peste, zeama de la cele 2 lamai verzi, ardeiul iute si felioarele de unt deasupra fileului de somon si se lasa asa pentru timp de o ora(la marinat)
Apoi se incinge cuptorul bine si se pune o folie de aluminiu deasupra si se introduce la foc mediu timp de 30 de min(n cand in cand am mai turnam sos deasupra pestelui)
Intre timp se face o garnitura de orez alb in care punem cateva frunzulite de ceapa verde taiate marunt si se pune garnitura pe langa peste, se decoreaza cu frunze de salata, lamaie si patrunjel
Sosul il preparam astfel:
Se spala maracuja se taie in doua se scoate mijlocul si se pune intr-o sita sa se scurga doar zeama si semintele sa ramana(apoi semintele le aruncam)
Amestecam zeama de la maracuja cu sucul de portocale se adauga smantana si maioneza, sare si putin zahar
Se lasa putin in frigider inainte de a-l servi impreuna cu somonul
Aboneaza-te la Newsletter
Reteta Zilei
Ultimele Retete
Top Retete
Fii si tu sustinator!![]() Copiaza codul de mai jos pe site-ul tau: |