Somon provencal cu garnitura de legume

Ingrediente
- File de somon: 1 kg
- Ceapa: 1 bucata
- Usturoi: 4 catei
- Sare: dupa gust
- Piper: dupa gust
- Oregano: dupa gust
- Cimbru: dupa gust
- Rozmarin: dupa gust
- Busuioc: dupa gust
- Ulei de masline: 2 linguri
- Unt moale: 4 linguri
- Zeama de lamaie: de la 1 bucata
- Foi de dafin: 2-3 bucati
- Vin rosu: 1/2 ceasca
- Cartofi: 4 bucati - garnitura
- Ardei tricolor: 3 bucati
- Ciuperci: 1 conserva
- Usturoi: 3 catei
- Vin: 1/2 ceasca
- Patrunjel: dupa gust
sursa retetei: Monica-Elizabet
Reteta se poate face cu orice tip de peste
Se presara pestele cu toate condimentele de mai sus pe ambele parti, dedesubt se pune un strat de ceapa taiata subtire si deasupra la fel apoi se scuge deasupra zeama de lamaie, uleiul de masline, untul topit in care se caleste putin usturoiul zdrobit, se pune vinul...se acopera cu o folie de aluminiu si se lasa la marinat pana a doua zi.
Se pune pestele la cuptorul preincalzit pentru 30 de min apoi se scoate folia si se mai lasa inca 15-20 de min la cuptor pana se rumeneste
asa arata scos din cuptor
Pentru garnitura:
Se pun ardeii si rosiile la copt doar atat cat sa li se poata lua coaja subtire de pe ei
Cartofii se fierb si se taie felii apoi se aseaza intr-o tava unsa imprealabil cu unt
Ardeii si rosiile se decojesc.Se taie ardeii felii si se aseaza deasupra cartofilor, rosiile se taie rondele, se aseaza si ciupercutele se condimenteaza si se pun la cuptor pentru 10 min
Apoi se curata usturoiul se zdrobeste se pune in vin si se arunca deasupra legumelor, mai punem la cuptor pentru 2-3 minute si asezonam (fie cu cele 4 ierburi) fie cu patrunjel
Se serveste cu orez alb.
Aboneaza-te la Newsletter
Reteta Zilei
Ultimele Retete
Top Retete
Fii si tu sustinator!![]() Copiaza codul de mai jos pe site-ul tau: |