Spanac in sos Bechamel - Spanac ardelenesc

Ingrediente
- Spanac: 1 kg
- Unt: 100 g
- Lapte: 300 ml
- Faina: 2 linguri
- Sare: dupa gust
- Piper: dupa gust
- Delikat: dupa gust
Specific:
UniversalTimp Preparare:
60 de minutePortii:
4Complexitate:
UsorTara:
RomaniaCategorii:
Mancaruri cu legumemancarica nu este preparata doar de mine eu doar am contribuit la pregatirea ei
optional se foloseste usturoi + 2 linguri de smantana
Se spala spanacul frunza cu frunza pentru a se elimina orice firicel de nisip
Se "alege" spanacul eliminanc tulpinile(noi am folosit spanac baby si a fost asa de bun)
Se pune o oala cu apa la fiert si cand da in clocot se pune spalacul la fiert.
Cand este inmuiat bine se pune la scurs intr-o sita, se lasa sa se racoreasca putin apoi se taie nu f marunt si se lasa de-o parte
Intr-o cratita se pune untul la topit apoi se incorporeaza in el amestecand f bine cele 2 linguri de faina(avand grija sa nu se formeze "cocoloase")
Laptele(incalzit) se toarna peste sosul de unt si faina, se aduce la fierbere amestecand incontinuu
Se adauga in sos spanaculfiert, scurs si taiat, se condimenteaza cu sare, piper si se adauga dupa gust usturoi zdrobit si 2 linguri de smantana
Se serveste ca garnitura langa friptura/carnati sau cu oua ochiuri...sau si una si alta
Aboneaza-te la Newsletter
Reteta Zilei
Ultimele Retete
Top Retete
Fii si tu sustinator!![]() Copiaza codul de mai jos pe site-ul tau: |