Spirala cu Visine

Ingrediente
- Oua: 5 bucati - blat
- Zahar: 8 linguri- blat
- Ulei: 2 linguri - blat
- Apa: 2 linguri - blat
- Faina: 8 linguri - blat
- Praf de copt: 1 plic- blat
- Cacao: 2 linguri - blat
- Frisca: 400 ml - crema
- Iaurt: 450 g - crema
- Zahar pudra: 3 linguri - crema
- Visine congelate: 300 - crema
- Gelatina: 2 plicur - crema
Reteta postata in forum de Criss
Gelatina se pune in putina apa sa se inmoaie. Dupa 10-15 minute se pune intr-un vas, pe baie de aburi sa se dizolve. Cand s-a dizolvat, se adauga iaurturile si se amesteca. Pare destul de lichid iaurtul insa se intareste rapid. Se adauga peste iaurt si frisca batuta.
In zeama de la visine se adauga 2 linguri zahar si se insiropeaza blatul. Blatul se taie in 3 fasii, care se taie la randul lor in doua. (aici am gresit eu ca am insiropat mai intai tot blatul si apoi am incercat sa-l tai ceea ce l-a facut sfaramicios)
Se ung fasiile cu crema si se pun peste crema visine din loc in loc, apasand putin cu mana sa se lipeasca visinele.
Intr-o cratita punem folie alimentara si incepem sa construim tortul. Se continua procedeul pana la epuizarea cremei si a blatului. Tortul se pune in frigider 2 ore dupa care se rastoarna pe un platou, se orneaza cu frisca si deasupra se pun visine
Aboneaza-te la Newsletter
Reteta Zilei
Ultimele Retete
Top Retete
Fii si tu sustinator!![]() Copiaza codul de mai jos pe site-ul tau: |