Stelute cu scortisoara

Ingrediente
- Faina: 300 g
- Unt: 150 g
- Zahar pudra: 125 g
- Galbenus de ou: 1 bucata
- Lapte: 1 lingura
- Vin alb: 2 linguri
- Sare: putina
- Scortisoara: 1/2 lingurita
- Cuisoare macinate: putin
Specific:
EuropeanTimp Preparare:
30 de minutePortii:
2-4Complexitate:
MediuTara:
RomaniaCategorii:
Bomboane, fursecuriReteta postata in forum de Micul
Reteta din " dulciuri de craciun ".
Se framanta rapid un aluat, untul in fulgi, eu il bag un pic la congi apoi il dau pe razatoarea mare, se face o bila, se infasoara in folie transparenta si se baga pentru o h la frigider.
Se intinde apoi foaie de 3 mm se taie stelute si se coc pe hartie de copt in cuptorul incalzit la 180°C.
Pentru umplut se incalzeste 60 g gem acrisor, apoi se lipesc stelutele doua cate doua astfel incat sa nu se suprapuna " petalele " sau cum se cheama alea.
Pentru ornat am frecat putin suc rosu cu zahar pudra pana e mai grosut am pus in punguta am gaurit si trasat linii, apoi am pus perlute.Se pot orna dupa preferinta.
Sincer va spun ca cele ornate vor sta pe platou, iar cele care le mancam vor fi doar pudrate cu zahar.
Aboneaza-te la Newsletter
Reteta Zilei
Ultimele Retete
Top Retete
Fii si tu sustinator!![]() Copiaza codul de mai jos pe site-ul tau: |