Strangluri cu ciocolata

Ingrediente
- Albusuri de ou: 8 bucati - pentru foi
- Zahar pudra: 250 g- pentru foi
- Nuci macinate: 250 g- pentru foi
- Galbenus de ou: 8 bucati - crema
- Zahar: 150 g- crema
- Cacao: 3 lingur- crema
- Unt: 150 g- crema
Reteta postata in forum de CRISMIR
Se incalzeste cuptorul la 180 C.
Albusurile se bat bine cu zaharul,apoi se adauga nucile macinate.Se tapeteaza tava cu hartie de copt,si se coc pe rand doua foi.Timp de coacere 20-25 minute.Se scoate foaia si se lasa la racit pe un gratar. Atentie ,cand o deslipiti de hartie,este sensibila ,sa nu se rupa!!!
crema:
Galbenusurile se freaca cu zaharul si cele 3 linguri de cacao si se fierb pe aburi(bain-marie).Cand crema incepe sa se ingroase se da deoparte si se raceste.
Se freaca untul spuma si se adauga crema racita,lingura cu lingura,amestecand bine dupa fiecare actiune.
Asamblare: prima foaie+ crema+a doua foaie+ crema.Se da la rece.Pt cine doreste se poate face si o glazura.Noua ne-a placut mult de tot asa,am adaugat ca decor nuca de cocos.
Aboneaza-te la Newsletter
Reteta Zilei
Ultimele Retete
Top Retete
Fii si tu sustinator!![]() Copiaza codul de mai jos pe site-ul tau: |