Stroganoff

Ingrediente
- Muschi de vita: 800 g
- Ulei: 100 ml
- Ceapa: 2
- Ciuperci: 500 g
- Bulion: 20 g
- Piper: 3 g
- Boia de ardei: 3 g
- Smantana: 250 g
- Cartofi: 1 kg
- Mustar: 30 g
- Usturoi: 10 g
- Patrunjel verde: 1 legatura
- Sare: dupa gust
- Unt: cat este nevoie
Specific:
UniversalTimp Preparare:
90 de minutePortii:
4-6Complexitate:
UsorTara:
RomaniaCategorii:
Mancaruri cu carneCartofii ii spalam, curatam , taiem cuburi si-i punem la fiert in apa cu putina sare
Carnea se spala, se scurge si se taie felii si pe urma fâsii subtiri de cca. 3 cm lungime.
Se caleste în ulei 5-6 minute, întorcându-se pe toate partile si se scoate în alta cratita.
În uleiul ramas se caleste ceapa curatata, spalata si taiata marunt.
Se rumeneste putin, se stinge cu bulion, boia, zeama de oase sau apa fierbinte 600 ml, se introduce carnea, piperul si celelalte condimente si usturoiul taiat marunt.
Se lasa toate la un loc sa fiarba 1 ora.
Ciupercile se curata de pielite, se spala în mai multe ape, se taie felii (se pot lasa intregi)si se calesc în unt pâna scade zeama care o lasa, cca.15 minute .
Se adauga mustarul si smântâna. Se fierb 2-3 clocote si se amesteca cu carnea si celelalte componente.
Se serveste cu verdeata tocata marunt pe deasupra, cu garnitura de cartofi natur.
sursa retetei: Monica-Elizabet
Aboneaza-te la Newsletter
Reteta Zilei
Ultimele Retete
Top Retete
Fii si tu sustinator!![]() Copiaza codul de mai jos pe site-ul tau: |