Stufat de miel

Ingrediente
- Carne de miel: 1 kg
- Ceapa verde: 8 legaturi
- Usturoi verde: 8 legaturi
- Ulei: cat este nevoie
- Pasta de tomate: 2 linguri
- Faina: 1 lingura
- Sare: dupa gust
- Piper: dupa gust
- Zeama de lamaie: dupa gust
Specific:
RomanescTimp Preparare:
60 de minutePortii:
4Complexitate:
UsorTara:
RomaniaCategorii:
Mancaruri cu carneReteta apartine Gabrielei Cara
eu am gasit o ceapa verde "fff tanara" si un usturoiu "batran" dar pe mine cand ma apuca poftele nimic nu-mi sta in cale:)
Carnea se spala f bine in apa rece apoi se incinge putin ulei intr-o cratita si se pune carnea la prajit pana se rumeneste usor pe ambele parti
Apoi se rastoarna peste ea o cana cu apa si se lasa sa fiarba inabusit
In acest timp spalam bine ceapa si usturoiul si le taiem bucati mai mari
Intr-o tigaie adanca punem cateva linguri de ulei si calim in mai multe randuri ceapa si usturoiul
Cand carnea este pe jumatate gata,se adauga ceapa si usturoiul prajite.
Se mai adauga apa(o cana si jumatate) si se lasa in continuare la fiert pana sunt fierte bine
Intr-un castronel se amesteca pasta de rosii, faina si putina apa, sare, piper si zeama de lamaie
Se rastoarna peste mancare, se amesteca usor si se introduce mancarea in cuptorul preincalzit(la 180 gr)
Se lasa pana se ingroasa putin sosul, scade si ajunge la consistenta dorita
Se serveste fierbinte
Aboneaza-te la Newsletter
Reteta Zilei
Ultimele Retete
Top Retete
Fii si tu sustinator!![]() Copiaza codul de mai jos pe site-ul tau: |