Sufleu de ciocolataSufleu de ciocolata

Ingrediente
- Unt moale: 60 g
- Migdale macinate: 80 g
- Ciocolata amaruie: 75 g
- Zahar pudra: 40 g
- Ghimbir: 1 lingurita
- Oua: 3 bucati
- Visine din compot: 500 g - pt. sosul de visine
- Zahar: 500 g - pt. sosul de visine
- Scortisoara: - 1 lingurita - pt. sosul de visine
- Amidon: 2 lingurite - pt. sosul de visine
Reteta postata in forum de Micul
Reteta de sufleu am luat-o din " torturi si prajituri ", un numar mai vechi.
Se ung formele cu putin unt moale si se tapeteaza cu migdale macinate. Se topeste ciocolata in bain marie. Se bate spuma untul cu zaharul praf si cu ghimbirul. Eu am pus si putina sare. Se inglobeaza pe rand, in compozitie galbenusurile, apoi ciocolata topita, migdalele macinate si la urma albusurile batute spuma. Se toarna compozitia in forme, eu am facut in tava de muffins compozitie dubla, si se coc pana devin mai ferme.
Pentru sos, se pun visinele cu zahar pe foc, mai putin cateva linguri de suc. Cand s-a topit zaharul se adauga amidonul dizolvat in sucul de visine ramas.
Se orneaza si se servesc cu sos de visine.
Aboneaza-te la Newsletter
Reteta Zilei
Ultimele Retete
Top Retete
Fii si tu sustinator!![]() Copiaza codul de mai jos pe site-ul tau: |