Sufleu de clatite cu spanac

Ingrediente
- Oua: 2
- Apa minerala: 1 cana
- Lapte: 1 cana
- Ulei: 1 lingura
- Telemea: 200 gr
- Spanac: 200 gr
- Oua: 3
- Gris: 1-2 linguri
- Sare: dupa gust
- Piper: dupa gust
- Oregano: dupa gust
- Oua: 2-3
- Smantana sau iaurt: 1 cana
- Branza rasa: putina
Pentru clatite am facut un aluat mai mult din ochi
Se mixeaza toate ingredientele apoi am adaugat faina pana cand am obtinut un aluat "legat dar in acelasi timp curgator"
Umplutura:
- 200 gr spanac(sa ramana atat dupa fierbere sau decongelare depinde de care folosim)
- 200 gr branza telemea
- 2 oua
- 1-2 linguri de gris
- sare,piper, oregano
Spanacul scurs bine de apa si tocat se amesteca cu branza data pe razatoare si cele doua oua , mixam bine, condimentam si adaugam grisul...in functie de cat de groasa dorim sa fie compozitia
Se "coc/prajesc" clatitele pe rand in tigaia unsa cu putin ulei
Se pune umplutura pe fiecare si se infasoara ca in imagine apoi se taie pe mijloc si se pun jumatatile de clatite intr-un vas de yena uns cu unt si presarat cu 1 lingura de pesmet
Partile laterale ale clatitelor(cele inchise la capete) se pun jos si unde au fost taiate la jumatate(partea aceea vine sus)
Peste clatitele asezate in vas turnam un sos din
- 2-3 oua
- o cana de smanana/iaurt
- si putina branza(cascaval) ras
Dam la cuptor la foc potrivit pana se rumeneste sufleul.Scoatel sufleul din vas...iese f usor
Apoi il taiem si-l servim cald
Aboneaza-te la Newsletter
Reteta Zilei
Ultimele Retete
Top Retete
Fii si tu sustinator!![]() Copiaza codul de mai jos pe site-ul tau: |