Supa de morcovi cu ovaz

Ingrediente
- Ovaz: 1/2 cana
- Morcovi: 2
- Ceapa: 1/2
- Ceapa verde: cateva frunze
- Ardei gras: 1
- Rosii: 1
- Suc de rosii: 1 ceasca
- Sare: dupa gust
- Piper: dupa gust
- Patrunjel verde: dupa gust
- Lamai: 1/2
- Oua: 2
- Ulei: cateva linguri
Specific:
RomanescTimp Preparare:
60 de minutePortii:
4Complexitate:
UsorTara:
RomaniaCategorii:
Supe de legumeReteta(cu mici adaugiri) este de pe spatele pungii de ovaz, pe care l-am cumparat (impreuna cu alte pungi de "boabe") la sfatul vanzatoarei de la magazinul naturist(ea imi spunea ca poate inlocui orezul, poate fi folosit la salate,supe, etc) si ca este mult mai sanatos...
Se spala ovazul si se pune la fiert in 500 ml apa(eu n-am masurat apa) se lasa sa fiarba pe jumatate(eu l-am fiert cca 25 de min)
Intr-o oala se pun la calit in putin ulei, ceapa taiata marunt, morcovul taiat cuburi de 1/2 de cm, ardeiul gras si rosia taiata cubulete
Se lasa cateva minute apoi se pune apa acolo scria 1,5 l...eu iar n-am masurat (de preferinta care a dat deja in clocot)
Cand incepe sa fiarba se adauga si ovazul fiert pe jumatate si se lasa sa fiarba toate impreuna la foc potrivit pana ce toate sunt moi
Se condimenteaza cu sare, piper dupa gust
Se adauga sucul de rosii, zeama de lamaie
Ouale se bat ca pentru omleta si se adauga in "fir subtire" in ciorba se mai lasa sa fiarba 1 min
Se inchide focul si se presara deasupra patrunjelul verde tocat
Aboneaza-te la Newsletter
Reteta Zilei
Ultimele Retete
Top Retete
Fii si tu sustinator!![]() Copiaza codul de mai jos pe site-ul tau: |