Tarta cu ciocolata si zmeura

Ingrediente
- Unt moale: 200 g - pentru aluat
- Zahar: 100 g
- Sare: putina
- Zahar vanilat : 1 plic
- Faina: 270 g
- Cacao: 30 g
- Ciocolata amaruie: 200 g -pentru crema
- Frisca: 150 ml
- Zahar: dupa gust
- Zmeura: cat este necesar
Reteta postata in forum de Micul
Nu suntem niste ciocolatosi, de asta nici n-am prea facut pana acum retete cu multa ciocolata. Tarta asta insa ne-a placut mult, inclusiv Miculinului, ceea ce n-as fi crezut intrucat e mancator de ciocolata alba, dar toate au un inceput.
Reteta din " formula as ".
Eu am facut alt aluat si anume cel de la tarta cu mere si martipan, doar ca am inlocuit 30 g faina cu cacao, si am pus doar galbenusul de ou, schimbare nu foarte inspirata, intrucat l-am intins tare greu, si mai greu l-am taiat felii dupa ce am copt tarta. Deci nu faceti ca mine.
Mai sus am trecut reteta din revista.
Se framanta aluatul, se inveleste in folie si se baga pentru doua ore la rece. Se scoate apoi se intinde in tava, peste se pune hartie de copt, boabe de fasole uscata, si se baga la cuptor pana se coace.
Pentru crema se pune frisca la infierbantat, nu se lasa deloc sa fiarba, se pune ciocolata rupta bucatele si se amesteca pana se topeste ciocolata.
Crema se pune peste tarta coapta si racita, apoi se pun boabele de zmeura.
Aboneaza-te la Newsletter
Reteta Zilei
Ultimele Retete
Top Retete
Fii si tu sustinator!![]() Copiaza codul de mai jos pe site-ul tau: |