Tarta cu crema de lamaie si meringue

Ingrediente
- Faina: 200 g
- Unt: 100 g
- Apa rece: 5 linguri
- Praf de copt: putin
- Sare: putina
- Zahar: 60 g - Crema
- Suc de portocale: 300 g- Crema
- Amidon: 4 linguri- Crema
- Lamai: 2 bucati- Crema
- Galbenus de ou: 3 bucati- Crema
- Unt: 30 g- Crema
- Albusuri de ou: 3 bucati -Meringue
- Zahar pudra: 150 g - Meringue
- Esenta de vanilie: dupa gust - Meringue
Reteta postata in forum de doly
Se face un aluat din toate ingrendientele de la blat.Se da la rece 30 minute.
Intre timp se face crema si meringue.
Meringue:
Batem albusul spuma cu un praf de sare apoi adaugam treptat zaharul pudra(trebuie sa fie teapana).
Crema:
Amestecam intr-un vas sucul,zeama de lamaie,zaharul , amidonul si fierbem 3 -4 minute.Apoi adaugam galbenusurile,untul si mai lasam pe foc inca 3-4 minute.
Scoatem aluatul si-l intindem.Punem aluatul in tava si-l intepam din loc in loc cu furculita.Dam la cuptor 10-15 minute la foc potrivit.Nu trebuie sa fie bine copt.Pe baltul scos din cuptor punem crema si mai dam la cuptor 10 minute pana prinde deasupra o pojghita.Scoatem din cuptor si cu ajutorul unui cornet punem albusul in cercuri.Dam din nou la cuptor 10 -15 minute.Dac dorim albusul crocant lasam 20 minute dar cu focul mic.
Cand se taie se baga cutitul in apa rece de fiecare data
Eu la aceasta tarta am facut crema si blatul in portie dubla ...suntem mai mancaciosi
Aboneaza-te la Newsletter
Reteta Zilei
Ultimele Retete
Top Retete
Fii si tu sustinator!![]() Copiaza codul de mai jos pe site-ul tau: |