Tarta cu frunze de ridichi si ceapa verde

Ingrediente
- Faina: 250 gr, pentru aluat
- Unt/margarina: 120 gr, pentru aluat
- Ou: 1, pentru aluat
- Sare: 1 lingurita, pentru aluat
- Apa rece: 1-2 linguri, pentru aluat
- Ceapa verde: 3 legaturi, pentru umplutura
- Frunze de ridichi: 3 legaturi, pentru umplutura
- Usturoi: 1 catel, pentru umplutura
- Oua: 2, pentru umplutura
- Branza feta: 150 gr, pentru umplutura
- Cascaval: 80 gr, pentru umplutura
- Marar verde: putin, pentru umplutura
- Ulei: putin, pentru umplutura
Specific:
EuropeanTimp Preparare:
90 de minutePortii:
4Complexitate:
MediuTara:
RomaniaCategorii:
Aperitive cu legumeReteta postata in forum de Criss.
"Buruiana" mea preferata e spanacul. Mi-am si facut provizii in congelator, insa imi place si salata verde, ceapa verde si ridichile, mai precis frunzele de ridichi. Daca anul trecut am facut o delicioasa supa crema din frunze de ridichi, azi am pregatit pentru micul dejun o tarta cu frunze de ridichi.
Faina se amesteca cu untul rece si sarea, se adauga oul si apa rece si se formeaza o bila de aluat care se pune in frigider.
Se aleg doar frunzele de ridichi proaspete, verzi nu si cele ofilite. Se spala si se pun la fiert in apa cu sare. Nu se fierb mai mult de 5 minute.
Ceapa se curata si se taie si se caleste in ulei. Nu va speriati ca e prea multa, ea scade foarte mult.
Se adauga frunzele de ridichi fierte, scurse si tocate, branza feta rasa si ouale batute si se amesteca. Nu e nevoie sa adaugam sare pentru ca feta e destul de sarata.
Dupa ce se raceste aluatul la frigider, se intinde cu sucitorul, se aseaza in forma, se adauga compozitia, se presara cascavalul ras si se baga la cuptor pana se rumeneste.
Aboneaza-te la Newsletter
Reteta Zilei
Ultimele Retete
Top Retete
Fii si tu sustinator!![]() Copiaza codul de mai jos pe site-ul tau: |