Tarta cu ghebe-ciuperci

Ingrediente
- Unt: 100 g - pentru aluat
- Oua: 1 bucata- pentru aluat
- Smantana: 1 lingura- pentru aluat
- Zahar: 1 lingurita- pentru aluat
- Sare: dupa gust- pentru aluat
- Apa rece: 1 lingura- pentru aluat
- Faina: 200 g - pentru aluat
- Oua: 3-4 bucati - pentru umplutura
- Smantana: 200 ml - pentru umplutura
- Ceapa verde: 1 legatura - pentru umplutura
- Usturoi: 3-4 catei- pentru umplutura
- Marar: 1 legatura- pentru umplutura
- Sare: dupa gust- pentru umplutura
- Piper: dupa gust- pentru umplutura
- Cascaval: 150 gr- pentru umplutura
Retete postata in forum de Monica-Elizabet
Untul se scoate din frigider si se lasa intr-un castron la loc caldut sa se inmoaie
se adauga smantana, sarea, zaharul, apa rece si oul butut
apoi se adauga putin cate putina faina pana cand obtinem un aluat nelipicios
(in carte scria ca se lasa 2 ore la frigider...povesti...eu eram contra cronometru ...am pus bila de aluat intre doua folii de plastic si am intins fff usor cu sucitorul fara sa se lipeasca absolut deloc)...
am uns o tava de yena cu unt si am pus aluatul(cu marginile putin ridicate) intepam de cateva ori cu furculita sa nu se umfle aluatul la copt
apoi am pregatit
Ghebele(ciupercile) maruntite se pun intr-un castron, se adauga ouala batute,smantana, ceapa verde si mararul taiate marunt, usturoiul zdrobit, cascavalul ras, se condimenteaza cu sare si piper dupa gust
Punem umplutura peste aluat, nivelam umplutura, apoi aducem la nivel si marginile aluatului si decoram cu felioare subtiri de rosii
Se da la cuptorul preincalzit, la foc potrivit aproximativ 45-50 de min
Aboneaza-te la Newsletter
Reteta Zilei
Ultimele Retete
Top Retete
Fii si tu sustinator!![]() Copiaza codul de mai jos pe site-ul tau: |