Tarta cu mere, cu aluat crocant

Ingrediente
- Faina: 400 g
- Margarina/unt: 200 g
- Zahar: 4 linguri
- Apa rece: 5-6 linguri
- Mere: 1 kg- pentru umplutura
- Zahar: dupa gust- pentru umplutura
- Scortisoara: dupa gust- pentru umplutura
Mod de Preparare
Reteta postata in forum de Criss
Pentru aluatul crocant:
Merele rase se calesc cu zaharul si scortisoara pana se evapora sucul
Pentru aluat se amesteca faina cu zaharul si untul, apoi se adauga apa rece pana rezulta o bila de aluat elastic. Aluatul se acopera cu folie si se pune in frigider 30 minute.
2/3 din aluat se intinde intr-o tava de tarta, se pune umplutura de mere si din restul de aluat se face un grilaj care se pune deasupra. Grilajul se unge cu galbenus de ou si se pune tava in cuptor pentru 30 minute.
E foarte buna, iar daca puneti margarina in loc de unt, puteti sa o faceti si cele care tineti post.
Tag-uri
Retete Asemanatoare
0 Comentarii
Logheaza-te sau Inregistreaza-te pentru a putea trimite mesajul.
Aboneaza-te la Newsletter
Reteta Zilei
Ultimele Retete
Top Retete
Fii si tu sustinator!![]() Copiaza codul de mai jos pe site-ul tau: |