Tarta cu praz

Ingrediente
- Faina: 200 g - pentru aluat
- Sare: dupa gust- pentru aluat
- Piper: dupa gust- pentru aluat
- Unt rece: 100 g - pentru aluat
- Galbenus de ou: 1 bucata- pentru aluat
- Faina: 1 lingura- pentru umplutura
- Unt rece: 1 lingura - pentru umplutura
- Praz: 300 g - pentru umplutura
- Vin alb sec: 100 ml - pentru umplutura
- Smantana: 150 g - pentru umplutura
- Branza de capra: 150 g- pentru umplutura
- Pesmet: presarat in tarte
Specific:
EuropeanTimp Preparare:
90 de minutePortii:
2Complexitate:
MediuTara:
FrantaCategorii:
Aperitive diverseRetete postata in forum de Micul
Se ametsca faina cu untul taiat cubulete, cu galbenusul, piperul si sarea. Apoi se adauga 3 linguri, sau cat e nevoie ca sa se lege, de apa rece de la gheata. Se formeaza bila de aluat, se inveleset in folie transparenta si se baga la frigider pentru 1 h.
Intre timp se spala si se curata prazul, se taie inele. O lingura de unt se pune la topit intr-o tigaie. se adauga prazul si se lasa 3-4 minute. Se presara 1 lingura de faina si se mai lasa 1 minut. Se adauga apoi vinul si se lasa sa fiarba. Apoi se pune smantana, si ametscand continuu se mai lasa 5 minute. Se condimenteaza cu sare, piper + ce va place. Eu am pus chimen, cimbru, busuioc. Aluatul se scoate din frigider, se imparte in 6 si se captusesc cu el 6 forme mici de tarte. Se baga pentru 15 min la cuptor, apoi se scot. Din branza de capra se taie 6 feliute, restul se adauga la umplutura. Peste aluatul scos din cuptor se presara putin pesmet, apoi se pune umplutura, apoi cate o felie de branza si se baga la cuptor, pana se auresc.
Aboneaza-te la Newsletter
Reteta Zilei
Ultimele Retete
Top Retete
Fii si tu sustinator!![]() Copiaza codul de mai jos pe site-ul tau: |