Tarta falsa cu crema de vanilie si fructe

Ingrediente
- Oua: 2 bucati- pandispan
- Faina: 150 g- pandispan
- Zahar: 250 g- pandispan
- Praf de copt: 1 lingurita - pandispan
- Zahar vanilat : 1 plic- pandispan
- Sare: putina- pandispan
- Lapte: 400 ml - crema
- Amidon: 3 linguri - crema
- Zahar: 5 linguri - crema
- Zahar vanilat : 1 plic - crema
- Oua: 2 bucati - crema
- Unt: 50 g - crema
- Kiwi: pt. ornat
- Tortenguss alb: 1 plic - pt. ornat
Reteta postata in forum de Micul
Rasfoind un numar vechi din " Practic in bucatarie ", mi-am adus aminte de ea, si am facut o tarta, stiind ca domnului Mitu ii place mult de tot.
Se bat albusurile spuma cu zaharul, vanilia si sarea. Se adauga apoi galbenusurile pe rand, si faina amestecata cu praf de copt, in ploaie. Se amesteca de sus in jos si se toarna in tava de tarta, unsa cu unt si tapetata cu faina. Se coace pana trece testul scobitorii.
Pentru crema se bat albusurile cu zaharul si zaharul vanilat. Se adauga galbenusurile, apoi amidonul, se amesteca si se toarna compozitia in laptele care e pus pe foc. Se lasa pana se ingroase, se raceste si apoi se incorporeaza untul moale.
Se pune crema peste pandispanul copt, se aranjeaza fructele, iar apoi se toarna gelatina preparata conform indicatiilor de pe plic.
Aboneaza-te la Newsletter
Reteta Zilei
Ultimele Retete
Top Retete
Fii si tu sustinator!![]() Copiaza codul de mai jos pe site-ul tau: |