Tarta Tartuffo

Ingrediente
- Cartofi albi: 1 kg
- Sare: dupa gust
- Oua: 2 bucati
- Faina: 250 g
- Cascaval ras: 100 g - pentru umplutura
- Patrunjel proaspat: dupa gust- pentru umplutura
- Miez de nuca: dupa gust- pentru umplutura
- Sare: dupa gust- pentru umplutura
- Piper: dupa gust- pentru umplutura
- Ulei: pentru prajit
- Smantana: 350 g
- Oua: 3 bucati
Specific:
AmericanTimp Preparare:
60 de minutePortii:
2Complexitate:
MediuTara:
AmericaCategorii:
Aperitive diverseRetete postata in forum de Micul
reteta din " Secretele bucatariei ".
Se decojesc cartofii, se taie bucati ca pentru piure si se fierb in apa cu sare.Se lasa sa se raceasca, se paseaza, se adauga ouale, 1 lingurita sare si faina.Se framanta un aluat omogen si se lasa la odihnit cam 15 min.
Pentru umplutura se toaca verdeata, nucile si se rade cascavalul pe razatoarea mica.
Aluatul se intinde in foaie de 1 cm grosime, pe un prosop presarat cu faina, merge si pe blatul infainat, se presara cascavalul ras, verdeata tocata si nucile tocate.
Se ruleaza si se taie felii groase cam de 3cm.Se incinge uleiul in tigaie si se prajesc feliile pe ambele parti cam 2-4 minute.Se repartizeaza tartele in forme individuale, se toarna peste ele amestecul de smantana si oua si se baga la cuptorul preancalzit la 180C.Se lasa cam 15 min.Se orneaza cu patrunjel si jumatati de nuca.
Eu am gacut jumatate de cantitate.
Aboneaza-te la Newsletter
Reteta Zilei
Ultimele Retete
Top Retete
Fii si tu sustinator!![]() Copiaza codul de mai jos pe site-ul tau: |