Tarte cu lamaie

Bagati ingredientele pentru aluat intr-un robot de bucatarie si porniti-l, pana ce se formeaza un glob de aluat. Daca nu aveti robot, amestecati repede toate ingredientele intr-un castron. Inveliti-l in celofan si bagati-l o jumatate de ora la frigider.
Incalziti cuptorul la 210 grade (treapta 7). Clatiti lamaile, radeti-le coaja si stoarceti miezul. Puneti untul sa se topeasca. Bateti ouale intregi cu zaharul, sucul de lamaie si coaja rasa, apoi puneti si untul topit. Puneti compozitia deoparte.
Ungeti cu unt o forma rotunda de tarta, intindeti aluatul si garnisiti forma cu el.
Intepati aluatul cu o furculita, apoi varati 15 minute forma in cuptor.
Scoateti forma afara, turnati deasupra preparatul cu lamaie si bagati tarta din nou la cuptor, vreme de 25 de minute, la treapta 6.
Scoateti tarta din cuptor, scoateti-o si din forma si lasati-o sa se raceasca pe un fund curat din lemn. Se mananca rece.
Aboneaza-te la Newsletter
Reteta Zilei
Ultimele Retete
Top Retete
Fii si tu sustinator!![]() Copiaza codul de mai jos pe site-ul tau: |