Tavalita

Ingrediente
- Oua: 2 bucati
- Miere: 2 linguri
- Lapte: 200 ml
- Bicarbonat de sodiu: 1 lingurita
- Unt: 50 g
- Zahar: 200 g
- Faina: 300 g
- Unt: 200 g - sirop de ciocolata
- Zahar: 250 g - sirop de ciocolata
- Cacao: 3 linguri - sirop de ciocolata
- Lapte: 4 linguri - sirop de ciocolata
- Nuca de cocos: 250 g- sirop de ciocolata
Reteta postata in forum de Criss
Zaharul, ouale, mierea si untul se pun intr-un castron si se mixeaza.
Se adauga cate putina faina si cate putin lapte in care s-a dizolvat bicarbonatul se alterneaza pana se termina faina si laptele Aluatul trebuie sa aibe consistenta unei smantani groase.
Se toarna intr-o tava 20/30 cm (tapetata sau cu hartie de copt) apoi dam la cuptorul preancalzit la 170°C pentru 15 minute
Apoi reducem temperatura cuptorului la 150°C si mai lasam aproximativ 10 minute. Blatul se lasa la racit apoi se taie in patrate,in cuburi.
Glazura:
Iingredientele se pun intr-o oala si se lasa la foc mic, amestecand mereu(trebuie sa se topeasca zaharul si sa devina un amestec omogen)
Nuca de cocos(nuca pisata, bucatele de ciocolata) se pune pe o farfurie , glazura se pune intr-o tava lata(astfel se inmoaie mai usor patratele adica nu se imbiba prea tare cu galzura).
Aboneaza-te la Newsletter
Reteta Zilei
Ultimele Retete
Top Retete
Fii si tu sustinator!![]() Copiaza codul de mai jos pe site-ul tau: |