Thom Yam Goong Supa tailandeza

Ingrediente
- Apa: 3 pahare mari 200 ml
- Frunze de lamai: 3, taiate in jumatate
- Ghimbir: 3 feliute
- Lemongrass: 1 frunza (tulpina)
- Ceapa rosie: 1/2, taiata in 4 bucatele
- Ceapa: 1/2, taiata in 4 bucatele
- Ceapa verde: 1
- Ardei iute: 1-2
- Ciuperci champignon: 1 conserva
- Creveti: 10
- Zeama de lamaie: 3 linguri
- Sos de peste: 2 linguri
Mod de Preparare
Se pune intr-un vas apa la fiert.Ceapa rosie se taie si se pune intr-un vas la cuptorul incins pentru 5 min
,Cand fierbe apa se adauga frunzele de lamai taiate in 1/2, ceapa rosie+alba si ghimbirul,frunzele de lemongrass, apoi crevetii si fierbeti pana sunt gata crevetii (4-5 minute)
Se adauga ciupercile, ceapa verde taiata marunt si ardeiul iute.Luati supa de pe foc si adaugati sosul de peste si zeama de lamaie (se mai poate adauga optional sos de soia sau sare) si se serveste cu orez alb pus pe o farfurioara alatura
Sursa retetei: Monica-Elizabet
Retete Asemanatoare
0 Comentarii
Logheaza-te sau Inregistreaza-te pentru a putea trimite mesajul.
Aboneaza-te la Newsletter
Reteta Zilei
Ultimele Retete
Top Retete
Fii si tu sustinator!![]() Copiaza codul de mai jos pe site-ul tau: |