Toba de casa

Ingrediente
- Picior de porc: in functie de cate portii doriti
- Ureche de porc: in functie de cate portii doriti
- Sorici de porc: in functie de cate portii doriti
- Ficat de porc: in functie de cate portii doriti
- Limba de porc: in functie de cate portii doriti
- Muschi de porc: in functie de cate portii doriti
- Sare: dupa gust
- Piper: dupa gust
- Condimente: dupa gust
- Dafin: dupa gust
- Slanina: in functie de cate portii doriti
Specific:
RomanescTimp Preparare:
150 de minutePortii:
2-6Complexitate:
UsorTara:
RomaniaCategorii:
Aperitive cu carneSe spala si se pirlesc bine picioarele si urechile. Se rade soriciul cu cutitul, se spala din nou si se albeste prin frecare cu malai. Se pun sa fiarba intr-o oala mare pilna cu apa rece, se aduna spuma de mai multe ori, se adauga sare si piper si se lasa in continuare la fiert. Cind furculita patrunde usor in carne, se puna sa fiarba ficatul, limba, muschiuletul, limba...(toate acestea din urma se dau in fiert inainte de a fi puse in oala si apa aceea se scurge si se arunca)
Se fierb ca la piftie, descoperit...pana cand carnea se desprinde de pe os.Apoi se lasa putin sa se racoreasca si se taie toate n bucati potrivit de mari, la fel si slaninuta...se condimenteaza cu sare, piper si ce condimente va mai plac...
Intre timp pregatim stomacul de porc. Stomacul se goleste, se rade usor cu lama unui cutit, se spala in mai multe ape reci. Ca sa se albeasca si sa dispara orice urma de grasime sau de murdarie, se freaca usor cu malai. Se limpezeste in mai multe ape reci si se lasa sa se scurga.
In compozitia de carne de mai sus punem un pahar cu zeama in care au fiert carnurile, umplem stomacul de porc cu aceasta compozitie, il legam la capat si punem la fiert pentru 2 ore(cel mai bine chiar in zeama in care au fiert inainte)la foc f mic si eventual intepam din loc in loc cu furculita sau scobitoarea ca sa nu pocneasca
Se lasa la racit ceteva ore(in zeama) apoi se scoate, se scurgebine si se pune intre doua tocatoare din lemn pe cel de deasupra puteti pune ceva greu sa se preseze bine.
Daca nu avem stomac de porc, putem pregati
Toba la pet de plastic
Ingrediente:
1/2 cap de porc
3 bucati inima
3 buc limba
3 rinichi
o fisie cam de 400 de grame fleica cu soric
500 gr carne macra
sare, condimente c20-25 boabe de piper
2-3 foi de dafin
nucsoara, ienibahar cimbru
2 pungi (punga magica de la Knorr pt.friptura)
2 peturi taiate la trei sferturi.
am pirlit capul si la-m spalat in multe ape, iar apo l-am pus in apa race sa iasa tot singele si
toate impuritatile.
In castronele separate am pus si organele in apa sa iasa singele inimile, limba, si la rinichi a fost mai mult de lucru, curatati, despicati si tinuti in apa cu otet.
Dupa ce toate au fost curatate bine razuite am pus capul la fiert dupa cam 1 ora se pun organele in afara de limba pe care am fiert-o separat. Se spumeaza si dupa ce nu mai este spuma se adauga mirodeniile mentionate mai sus. Se fierbe pina cind furculita patrunde usor si carnea cade de pe os, Se scoate carnea si organele se lasa la racit iar zeama se strecoara. Limba cinnd este fiarta se raceste si ea si apoi se curata bine.
Se taie totul fisii subtiri intr-un castron. se pun condimentele supa cit considerati ca este necesar si se amesteca totul se piseaza usturoiul bine si se amesteca cu zeama de supa se pune peste carne si organe iar apoi se ia punga magica se pune in pet iar apoi se incepe a pune tot amestecul. Sa turnati zeama destula pentru ca ea va face gelatina si toba va fi buna. Eu am cam pus cam 1/2 kg de zeama si mai puteam sa pun.
sursa retetei: Marcela Constantin prin amabilitatea Leilei
Aboneaza-te la Newsletter
Reteta Zilei
Ultimele Retete
Top Retete
Fii si tu sustinator!![]() Copiaza codul de mai jos pe site-ul tau: |