Tocanita de cartofi la cuptor

Ingrediente
- Cartofi: 6-7
- Pulpe de pui dezosate: 4
- Ceapa: 1
- Pastarnac: 1
- Sare: dupa gust
- Piper: dupa gust
- Boia de ardei dulce: dupa gust
- Suc de rosii: 1 ceasca
- Usturoi: dupa gust
- Patrunjel verde: dupa gust
- Ulei: 3 linguri
- Vin alb sec: 1/2 ceasca
Specific:
UniversalTimp Preparare:
60 de minutePortii:
4Complexitate:
UsorTara:
RomaniaCategorii:
Mancaruri cu cartofiSe unge o cratita cu 3 linguri de ulei
Se pune carnea taiata dupa preferinta
se sareaza, pipereaza se presara boia dulce de ardei
Ceapa taiata se "arunca" si ea peste carne
se rastoarna vinul, se acopera apoi cratita cu o folie de aluminiu sau un capac si se pune in cuptor pentru 25-30 de min(acum depinde puiul se face mai repede, daca folositi vita/porc lasati un pic mai mult)
Intre timp cartofii se curata si se taie cuburi
Dupa cele 30 de min se pun si ei in cratita peste carne, se amesteca usor, se acopera din nou cratita si se da la cuptor pentru aproximativ acelasi timp...verificati din cand in cand cat de facuti sunt cartofii
Aproape de final se adauga sucul de rosii + usturoiul zdrobit, se mai lasa cateva minute si se presara deasupra patrunjel verde tocat
Aboneaza-te la Newsletter
Reteta Zilei
Ultimele Retete
Top Retete
Fii si tu sustinator!![]() Copiaza codul de mai jos pe site-ul tau: |