Tort Buchet RozTort Buchet Roz

Ingrediente
- Oua: 5 bucati - blat
- Apa: 5 linguri- blat
- Zahar: 5 bucati - blat
- Faina: 10 linguri- blat
- Praf de copt: 1 plic- blat
- Budinca de vanilie: 3 bucati - crema
- Margarina: 1 pachet- crema
- Zahar: 15 linguri- crema
- Lapte: 750 ml - crema
- Pasta de zahar: pentru decor
- Pasta de lapte praf: pentru decor
Reteta postata in forum de cretu-veronica22
Tortul acesta l-am facut pentru fiica mea Valentina la implinirea varstei de 18 ani(20 MAI)
Batem albusurile impreuna cu apa spuma tare
Adaugam zaharul si galbenusurile si continuam sa batem pane se topeste zaharul.
Adaugam praful de copt si faina pe rand si amestecam cu o lingura de jos in sus,foarte usor sa nu se lase prea tare compozitia.
Punem in tava tapetata cu hartie de copt si coacem la foc mic 20 min
Eu am avut nevoie de 2 astfel de blaturi din care am taiat patrate de 25cm.Am obtinut 2 foi intregi si a treia din 2 bucati.
Am pregatit crema asa:
Budinca fiarta dupa instructiuni,amestecata dupa ce s-a racit cu margarina batuta spuma,putina esenta de vanilie.
Cu aceasta crema am umplut tortul.Fiecare foaie de blat a fost insiropata cu sirop din zahar,apa si esenta de rom.
Apoi deasupra am intins un strat subtire de gem de caise si peste am pus foaia di pasta de zahar.Am decorat cu florile di pasta de lapte praf
Aboneaza-te la Newsletter
Reteta Zilei
Ultimele Retete
Top Retete
Fii si tu sustinator!![]() Copiaza codul de mai jos pe site-ul tau: |