Tort Bust

Ingrediente
- Oua: 6 bucati - blat
- Apa rece: 6 linguri- blat
- Zahar: 300 g- blat
- Faina: 260g- blat
- Cacao: 30g- blat
- Praf de copt: 1 bucata- blat
- Zahar vanilat : 1 plic- blat
- Gelatina: 6 foi - crema
- Iaurt: 400 g - crema
- Zahar: 150 g - crema
- Compot de cirese: 580 ml - crema
- Frisca lichida: 300 ml - crema
- Zahar pudra: pentru ornat
Reteta postata in forum de Felis
Preparare:Blat:
-se separa albusurile de galbenusuri
-albusurile se bat spuma cu un vf cutit sare, cu zaharul si apa, puse treptat;
-se incorporeaza si galbenusurile
-faina se amesteca cu cacao si praful de copt si se pune in compozitie (in acelasi timp aprindem cuptorul sa se incalzeasca)
-compozitia se toarna in tava in care am pus hartie de copt
Crema:
Am inmuiat gelatina in 3 linguri de suc de compot apoi am topit gelatina umflata la bainmaren. Scurgeti borcanul cu compot si incalziti putin sucul. Lasati sa se raceasca. Adaugati ciresele fara samburi .Amestecati iaurtul cu zaharul; turnati deasupra compozitia cu cirese si amestecati usor. Bateti frisca si incorporati-o amestecului rezultat. Lasati la frigider pentru cca. 30 de minute.
Blatul se taie in 2, se insiropeaza cu sirop de zahar ars. La acest blat se pune cam 60% din crema... eu am pus din ochi..
Restul se vede din imagini... modul de preparare
Aboneaza-te la Newsletter
Reteta Zilei
Ultimele Retete
Top Retete
Fii si tu sustinator!![]() Copiaza codul de mai jos pe site-ul tau: |