Tort ciocolatos cu bordura de alune coapte

Ingrediente
- Oua: 8 bucati - blat
- Faina: 8 linguri- blat
- Zahar: 8 linguri- blat
- Cacao: 2 linguri - blat
- Praf de copt: 1 plic- blat
- Esenta de rom: 1 bucata- blat
- Zahar caramelizat: 1 cana - sirop
- Esenta de rom: 1 bucata- sirop
- Apa: 1si1/2 cana- sirop
- Crema de ciocolata: 1 plic - crema
- Frisca lichida: 300 ml - crema
- Ciocolata: 3 tablete- crema
- Esenta de rom: 1 bucata- crema
- Ciocolata: 3 tablete - glazura
- Frisca lichida: 50 ml
- Alune coapte si maruntite: cat este necesar
- Pasta de zahar: cat este necesar
Reteta postata in forum de mirela
Separam ouale,batem albusul spuma cu zaharul ,adaugam galbenusurile si amestecam usor.Cernem faina impreuna cu cacoa si praful de copt si le amestecam usor in oua.Coacem blatul intr-o tava unsa si cu hartie de copt.
Crema
Se bate frisca ,se adauga ciocolata topita si apoi praful de crema.
Coacem alunele in coaja si apoi le maruntim,le tocam .
Taiem blatul in 3 felii.
Insiropam blatul 1 in tava in care l-am copt(imbracata in folie) punem jumatate din crema apoi al doilea blat ,restul de crema si al treilea blat.
Dam la frigider pentru cca 2 ore apoi aranjam tortul .
Il rasturnam pe un platou,punem glazura din ciocolata topita cu frisca .Apoi punem pe marginea tortului alunele coapte
Decoram cu floricele si este gata de servit
Aboneaza-te la Newsletter
Reteta Zilei
Ultimele Retete
Top Retete
Fii si tu sustinator!![]() Copiaza codul de mai jos pe site-ul tau: |