Tort cu afine si frisca

Ingrediente
- Oua: 6 bucati - blat
- Zahar: 6 linguri - blat
- Ulei: 2 linguri - blat
- Apa: 1 lingura - blat
- Faina: 8 linguri - blat
- Praf de copt: 1 plic - blat
- Zahar vanilat : 1 plic - blat
- Afine: 500 g - jeleu de afine
- Zahar: 160 g - jeleu de afine
- Apa: 300 ml - jeleu de afine
- Budinca de vanilie: 1 bucata - jeleu de afine
Reteta postata in forum de Criss
Galbenusurile se amesteca cu zaharul, vanilia, apa si uleiul si se bat pana se albesc si isi dubleaza volumul. Se adauga faina amestecata cu praful de copt si albusurile batute spuma. Se coace blatul pana trece testul scobitorii
De regula blatul creste suficient de mult cat sa-l pot taia in trei parti egale. De data asta insa am avut ghinion :D si am mai facut rapid un blat simplu din 3 oua.
Cele trei blaturi le-am insiropat cu sirop de afine diluat cu putina apa.
Afinele amestecate cu zahar si 100 ml apa se pun la fiert. In momentul in care incep sa fiarba, se toarna praful de budinca amestecat cu restul de apa
Peste primul blat insiropat se pune jeleu de visine, apoi frisca batuta.
Din nou blat insiropat, jeleu, frisca. Peste ultimul blat se toarna doar jeleu iar cu restul de frisca se orneaza tortul si se acopera marginea tortului. Am incercat eu sa-l nivelez`, nu mi-a iesit asa ca am tras niste dungi cu furculita.
Aboneaza-te la Newsletter
Reteta Zilei
Ultimele Retete
Top Retete
Fii si tu sustinator!![]() Copiaza codul de mai jos pe site-ul tau: |