Tort cu blat de cacao si mousse de ciocolata

Ingrediente
- Oua: 4 bucati - blat
- Ulei: 2 linguri- blat
- Zahar: 4 linguri- blat
- Faina: 4 linguri- blat
- Sare: putina- blat
- Praf de copt: 1 lingurita- blat
- Cacao: 2 linguri - blat
- Ciocolata amaruie: 1 bucata - mousse de ciocolata amaruie
- Frisca lichida: 200ml - mousse de ciocolata amaruie
- Gelatina: 1 lingurita- mousse de ciocolata amaruie
- Ciocolata alba: 1 bucata - mousse de ciocolata alba
- Frisca lichida: 200ml - mousse de ciocolata alba
- Gelatina: 1 lingurita- mousse de ciocolata alba
- Ciocolata amaruie: 1 bucata - glazura
- Unt: 50 g - glazura
- Frisca: 50 ml - glazura
- Coniac/lichior/rom: 1 lingura - glazura
Reteta postata in forum de Miha
Separam albusurile de galbenusuri si le batem spuma tare,ca pentru bezea,impreuna cu zaharul si praful de sare.
Galbenusurile le amestecam cu uleiul,ca la maioneza si le adaugam peste albusuri.
Faina o amestecam cu praful de copt si cacaoa si o punem peste compozitia de oua.
Turnam in forma tapetata cu hartie de copt si coacem in cuptorul incins la 180 grade pentru 25-30 minute.
Se fac 2 blaturi.
Topim ciocolata impreuna cu 100 ml de frisca.Cand s-a racorit punem gelatina si omogenizam.Restul de frisca o batem bine si adaugam peste ciocolata.
Topim ciocolata impreuna cu celelalte ingrediente si lasam sa se raceasca.
Blatul l-am taiat in doua si intre ele am pus mousse-ul de ciocolata alba.Pe deasupra am pus un strat de mousse de cioco amaruie si am dat la frigider sa se intareasca.Am acoperit cu glazura si am ornat cu frisca
Aboneaza-te la Newsletter
Reteta Zilei
Ultimele Retete
Top Retete
Fii si tu sustinator!![]() Copiaza codul de mai jos pe site-ul tau: |