Tort cu capsuni in spirala

Ingrediente
- Oua: 3 bucati - blat
- Zahar vanilat : 2 plicuri - blat
- Zahar: 225 g- blat
- Faina: 50 g- blat
- Amidon: 50 g- blat
- Praf de copt: 1/2 plic- blat
- Cacao: 1 lingura- blat
- Sare: putina- blat
- Lapte batut: 750 g - crema
- Frisca: 400 ml- crema
- Gelatina granule: 1 si 1/2 plic- crema
- Zahar: dupa gust- crema
- Capsune: 500 g - pentru umplutura
Reteta postata in forum de Micul
Reteta din supliment " torturi si prajituri " de la Ioana.
Se batalbusurile cu zaharul, zaharul vanilat si sarea, se adauga galbenusurile pe rand, iar la sfarsit faina amestecata cu amidonul, praful de copt si cacaua, amestecandu-se de sus in jos.Se toarna in tava captusita cu hartie de copt si se coace in cuptorul preancalzit.Eu am facut in tava de aragaz, de asta am dublat cantitatile.
Pt. crema se inmoie gelatina, se topeste pe baie de aburi, si in gelatina adaugam lingura cu lingura , la inceput, apoi deodata iaurtul scurs si tinut la temperatura camerei.Apoi se adauga frisca batuta si se baga la frigi, pana incepe sa se intareasca putin.Se unge blatul cu crema, se taie fasii, care se pun pe platou sub forma de spirala.Se infig capsunile si se acopera cu frisca.
Iaurtul pus la scurs.se poate pune si in hartie de filtru de cafea, am aratat la tortul cu lamaie
Aboneaza-te la Newsletter
Reteta Zilei
Ultimele Retete
Top Retete
Fii si tu sustinator!![]() Copiaza codul de mai jos pe site-ul tau: |