Tort cu ciocolata si alune

Reteta postata in forum de mirela
Se separa ouale, se bate albusul spuma cu 200 g zahar si apoi se adauga galbenusurile, uleiul si faina cernuta impreuna cu cacaoa si praful de copt. Se coace blatul la foc moderat apoi se taie in 3 felii.
e pune gelatina la inmuiat in putin lapte .Se amesteca crema pentru prajituri impreuna cu 600 ml de lapte ,gelatina incalzita la abur si 200 g ciocolata (topita si aceasta la abur).Se mixeaza bine si apoi se pune crema intre balturile insiropate bine .Se pune la ars o cana de zahar ,se adauga 1 cana de apa si o esenta de rom.Se pune prima parte de blat in tava in care l-am copt,se insiropeaza,se pune cealata parte de blat ,se insiropeaza apoi se pune restulde crema. Se acopera cu ultimul blat si se da la rece
Alte ingrediente: 300 g alune nesarate ,prajite si tocate marunt, 3 plicuri crema de ciocolata pentru prajituri , 1 plic gelatina , 20 g ciocolata alba pentru decoratii
glazura.
Se pune la topit restul de cicolata de menaj impreuna cu o jumatate de pachet de margarina si putin lapte. Se toarna calda peste rotrul rasturnat pe o tava si o nivelam putin.
Punem alunele coapte si tocate pe margine iar deasupra decoratii facute din ciocolata alba topita
Aboneaza-te la Newsletter
Reteta Zilei
Ultimele Retete
Top Retete
Fii si tu sustinator!![]() Copiaza codul de mai jos pe site-ul tau: |