Tort cu crema de branza si caise

Ingrediente
- Oua: 4 bucati - blat
- Zahar: 120 g - blat
- Praf de copt: 2 lingurite - blat
- Migdale macinate: 100 g - blat
- Faina: 50 g - blat
- Sare: putina - blat
- Branza de vaci: 500 g - crema
- Zahar: 120 g- crema
- Caise: 1 kg- crema
- Frisca: 300 ml - crema
- Gelatina: 1 plic- crema
Reteta postata in forum de Micul
Reteta din " Secretele bucatariei ".
Se bat albusurile cu zaharul spuma teapana, se adauga pe rand galbenusurile, iar la sfarsit faina amestecata cu praful de copt, sarea si migdalele macinate.Se amesteca de sus in jos.Se toarna in tava unsa si tapetata fi 26 cm, si se coace pana trece testul scobitorii.
Pt. insiropat am caramelizat 2 linguri zahar si am stins cu apa.In reteta nu scria, dar mie blaturile cu nuca, migdale mi se pare ca se preteaza foarte bine la insiropat.
In reteta crema era cu bucati de caise si branza, eu am impartit branza in doua, in jumatate am pus caise bucati, in celalta jumatate caise pasate.Gelatina am hidratat-o am topit-o pe baie de abur
si am impartit-o in doua, in cele doua creme.Apoi am adaugat in fiecare crema frisca batuta si am montat tortul.
Am taiat blatul in doua, foarte greu ca se sfarma, am insiropat, am pus crema cu bucati de caise, blatul doi, crema cu caise pasate si am bagat la frigider pt. cateva ore.L-am scos si l-am ornat, vorba vine.
Caisele pasate le-am bagat un pic in siropul de zahar ars, fierbinte sa le pot curata de pielita, iar apoi le-am pasat cu mixerul vertical.
Aboneaza-te la Newsletter
Reteta Zilei
Ultimele Retete
Top Retete
Fii si tu sustinator!![]() Copiaza codul de mai jos pe site-ul tau: |