Tort cu crema de zahar ars si frisca

Ingrediente
- Oua: 10 bucati - crema
- Zahar: 7 linguri - crema
- Vanilie: 1 plic- crema
- Lapte: 1 l - crema
- Oua: 5 bucati - blat
- Zahar: 5 linguri - blat
- Vanilie: 1 plic - blat
- Faina: 5 linguri - blat
Reteta postata in forum de Criss
Mai intai caramelizam
15 linguri zahar. Apoi tapetam cratita cu caramelul
Batem ouale cu zaharul, vanilia si laptele si turnam amestecul peste caramel. Punem in cuptor timp de 40 minute pana se incheaga
Batem albusurile spuma tare, adaugam zaharul si vanilia si batem pana se topeste zaharul apoi adaugam galbenusurile si in final faina, amestecand cu lingura de jos in sus. Turnam peste crema si coacem aproximativ 30 minute
Dupa ce s-a racit (eu l-am lasat peste noapte in frigider), rasturnam tortul.
Am ornat cu frisca si am facut niste ornamente din zahar caramelizat. Numai ca ornamentele se cam topesc.
Ornamentele se fac simplu de tot numai ca nu prea rezista pe tort. Am caramelizat 3 linguri zahar dupa care pe o hartie de copt am desenat cu furculita. Pe masura ce se raceste incep sa se faca "atele" de zahar. Asta e tot. In cateva minute s-a racit si se desprinde foarte usor de pe hartie.
Aboneaza-te la Newsletter
Reteta Zilei
Ultimele Retete
Top Retete
Fii si tu sustinator!![]() Copiaza codul de mai jos pe site-ul tau: |