Tort cu crema ganache si vanilie

Ingrediente
- Frisca lichida: 500 ml -Crema ganache
- Ciocolata: 250 g -Crema ganache
- Lapte: 700 ml - Crema vanile
- Budinca de vanilie: 2 bucati - Crema vanile
- Zahar: 9 linguri - Crema vanile
- Oua: 2 bucati - Crema vanile
- Praf de frisca: 1 plic - Crema vanile
- Margarina: 50 g - Crema vanile
- Gelatina: 3 foite - Crema vanile
- Esenta de vanilie: 1 bucata - Crema vanile
- Zahar: cat este necesar - Sirop
- Apa: cat este necesar- Sirop
- Rom: cat este necesar- Sirop
Reteta postata in forum de doly
Pentru ca nu am avut prea mult timp la dispozitie am cumparat blatul de la magazin...am facut o crema ganache din 500ml frisca si 250 g ciocolata iar cealalta crema a fost de vanilie.
Se rupe ciocolata bucatele si se adauga peste frisca,totul se pune pe aragaz pana se topeste ciocolata amestecand continuu.Se lasa la racit dupa care se bate cu mixerul pana devine spumoasa.De obicei las crema in frigider pana a doua zi ...neavand timp la dispozitie am lasat-o doar trei ore...concluzia ...a iesit la fel
600 ml lapte se pun la fiert.Intre timp amestecam ouale intregi cu budinca de vanilie,zaharul si 100ml lapte.Cand laptele a inceput sa fiarba se toarna compozitia si se amesteca continuu pt a nu se prinde.Se lasa pe foc pana se ingroasa dupa care o dam la o parte la racit.Punem gelatina in putina apa si o punem pe aragaz la topit,o adugam peste budinca si amestecam.Cand s-a mai racit budinca adaugam praful de frisca,margarina si esenta de vanilie.
Am ars zaharul ,cand a devenit maroniu am turnat apa si am fiert pana s-a dizolvat.L-am lasat sa se raceasca si am pus o fiola de rom
Cu acest sirop am insiropat blatul.
Torti a fost imbracat in frisca si ornat cu flori facute tot din frisca
crema ganache
Aboneaza-te la Newsletter
Reteta Zilei
Ultimele Retete
Top Retete
Fii si tu sustinator!![]() Copiaza codul de mai jos pe site-ul tau: |