Tort Cub de gheata

Ingrediente
- Oua: 4 bucati - blat
- Zahar tos: 120g
- Praf de copt: 1 plic - blat
- Cacao: 70g
- Faina: 80 g
- Budinca de vanilie: 2 plicuri - crema
- Lapte: 1 l- crema
- Zahar tos: 250g- crema
- Unt: 220g- crema
- Zahar pudra: 120 g- crema
- Apa: 150 ml - sirop
- Esenta de rom: 1 fiola- sirop
- Zahar: 3 linguri - sirop
- Frisca lichida: 400ml - pentru ornat
- Bomboane argintii: cat este necesar
Reteta postata in forum de ariana78
Faina se amesteca cu praful de copt si cacaoa.
Ouale se separa,albusurile se bat spuma dupa care se adauga zaharul si se mixeaza pana se intareste.
Galbenusurile se mixeaza putin dupa care se adauga peste albusuri si se mixeaza in continuare,se adauga si faina in ploaie si se amesteca bine pana la omogenizare.
Compozitia rezultata se toarna intr-o tava si se introduce in cuptorul incins in prealabil,se coace aproximativ 30 minute.
Budinca se prepara conform instructiunilor de pe plic.
Eu nu am mai frecat untul cu zahar pudra...am adaugat direct untul in budinca dupa ce aceasta s-a ingrosat si am amestecat pana s-a topit.
Frisca se bate spuma pana se intareste,se mai adauga zahar daca este cazul.
Siropul se prepara din apa cu zahar si esenta de rom...eu am facut mai mult sirop pentru ca imi plac prajiturile mai insiropate.
Blatul racit se insiropeaza,se adauga budinca si se uniformizeaza,se lasa sa se racoreasca dupa care se adauga si frisca care se niveleaza frumos.
Cu ajutorul unei furculite trasam modele.
Ornam cu bombonele,ciocolata rasa sau cacao.
sursa retetei:Reteta preluata de la Gourmandine cu mici modificari.
Aboneaza-te la Newsletter
Reteta Zilei
Ultimele Retete
Top Retete
Fii si tu sustinator!![]() Copiaza codul de mai jos pe site-ul tau: |