Tort de cacao cu visine si branza

Ingrediente
- Zahar: 4 linguri - blat
- Oua: 4 bucati - blat
- Faina: 4 linguri - blat
- Cacao: 2 linguri - blat
- Praf de copt: 1 lingurita - blat
- Apa: 250 ml - sirop
- Zahar: 250 g - sirop
- Cacao: 1 lingurita - sirop
- Suc de visine: cat este necesar- sirop
- Branza de vaci: 750 g - crema
- Zahar pudra: dupa gust- crema
- Vanilie: dupa gust- crema
- Frisca batuta: 250 ml - crema
- Visine: 300 g- crema
- Amidon: 2 linguri- crema
- Zahar: 2 linguri - crema
- Ciocolata: 60 g
Reteta postata in forum de Micul
Reteta de la care am pornit, e luata de pe " Pagina Vulpii ", dar e tortul Adrianei Nicoleta. Eu am mai adaugat visinele, si tare bun a iesit.
Se bat albusurile spuma tare impreuna cu zaharul, pana se intaresc ca pentru bezea. Pe rand se adauga galbenusurile, apoi faina amestecata cu cacaoa si praful de copt, si se amesteca de sus in jos. Se toara in tava de fi 26 cm si se coace, pana trece testul scobitorii. Rece se taie in trei, pe orizontala.
Se topeste ciocolata pentru disc, si pe o foaie de copt, se deseneaza din ciocolata un cerc, de marimea blatului. Se lasa la intarit. Dureaza destul de mult.
Pentru sirop se pune zaharul la caramelizat, se stinge cu suc de pe visine, si se adauga o lingurita cacao.
Branza de vaci, se amesteca cu zahar si cu vanilie, apoi cu frisca batuta.
Visinele se pun dinainte cu zahar, sucul se foloseste la insiropat, apoi visinele se pun pe foc, iar pe urma se adauga amidonul dizolvat in doua linguri de apa. Daca nu ma aveti destul suc de pe visine, se completeaza cu apa.
Pentru montarea tortului, se pune discul de ciocolata, o felie de blat, se insiropeaza, visine cu amidon, jumatate din crema de branza, apoi se repeta operatia.
Pentru glazura am folosit ciocolata.
Aboneaza-te la Newsletter
Reteta Zilei
Ultimele Retete
Top Retete
Fii si tu sustinator!![]() Copiaza codul de mai jos pe site-ul tau: |