Tort de Mere si crema de vanilie

Ingrediente
- Mere: 6-8 bucati
- Oua: 4 bucati
- Apa rece: 4 linguri
- Zahar: 8 linguri
- Faina: 8 linguri
- Praf de copt: 1 plic
- Coaja de lamaie: dupa gust
- Vanilie: dupa gust
- Budinca de vanilie: 2 plicuri
- Sampanie/vin: 400 ml
- Lapte: 400 ml
- Zahar: dupa gust
sursa retetei: cris75 & Micul bucataria noastra
galbenusurile se amesteca cu 4 linguri apa rece si 8 linguri zahar, vanilie si coaja de lamaie pana se topeste zaharul.
Separat se bat albusurile spuma tare, si peste galbenusuri se pune faina amestecata cu praful de copt apoi se pun si albusurile.Se amesteca totul incet cu lingura de lemn
Merele curatate de coaja se pot lasa intregi, se pot taia jumatati sfeturi sau cubulete(cum va place mai mult) si se pun intr-o tava unsa cu putin unt si in care se presara zahar se pot adauga stafide, nuci, fructe din dulceata.Se lasa pana se caramelizeaza putin zaharul iar merele se inmoaie bine
Apoi se rastoarna blatul peste merele "calite, coapte, caramelizate" si se lasa la foc potrivit pana se aureste blatul
Lasam putin sa se racoreasca si intoarcem tortul pe un platou(tava) astfel merele vor ajunge deasupra iar blatul dedesubt
Se prepara o budinca de vanilie, dupa instructiunile de pe plic, dar din aceste cantitati, ca sa iasa mai tare.Laptele si vinul sa fie la aceeasi temperatura.
Se aseaza crema peste mere
Se imbraca tortul in frisca(preparata din 2 cutii de frisca 2X200 ml) mixata bine
apoi se rade ciocolata deasupra
Aboneaza-te la Newsletter
Reteta Zilei
Ultimele Retete
Top Retete
Fii si tu sustinator!![]() Copiaza codul de mai jos pe site-ul tau: |