Tort de primavara

Ingrediente
- Biscuiti: 300 g
- Unt: 150 g
- Ghimbir: 1 lingurita
- Lapte: 2-3 linguri
- Alune de padure: 300 g
- Frisca: 600 g
- Zahar pudra: 150 g
- Gelatina: 20 g
- Lamai: 1 bucata
- Crema de branza: 400 g
- Capsune: 1 kg
- Gem de capsuni: 200 g
Reteta postata in forum de Felis
Sfaramati biscuitii pusi intr-o punga cu ajutorul unui sucitor (eu i-am macinat la blender). Amestecati pesmetul obtinut cu untul si laptele, din care intindeti o foaie pe fundul unei forme de tort cu pereti detasabili. Coaceti blatul acesta 10-15 min la foc potrivit. Lasati-l la racit, apoi ungeti-l cu un strat de gem in strat uniform.
Puneti deasupra capsune, una langa alta, cu varful in sus.
Inmuiati gelatina in 3 linguri de apa rece (eu am inmuiat in vreo 6), apoi incalziti-o putin pentru a se dizolva.
Amestecati crema de branza cu frisca, gelatina dizolvata, zeama de la lamaie si piureul obtinut din 6 capsune. Turnati amestecul obtinut peste capsunele de pe blat si puneti forma de tort la frigider.
Cand s-a intarit suficient, scoateti peretii laterali ai formei si puneti tortul pe un platou.
Balotati marginile tortului cu nucile sfaramate si ornati deasupra cu jumatato de fructe.
Sursa retetei: revista "Bucataria pt toti".
De mentionat:din ingredinete, ghimbirul si zaharul praf nu le-am regasit in reteta la pasii de preparare- deci nu am stiut unde sa le pun... Am pus putin zahar praf cu aroma de vanilie in frisca. Dar chiar 150 grame!!!??... nu am stiut ce sa fac cu ele... Ghimbir nu am mai folosit, deci nu aveam idee unde ar merge...
Alunele... cele 300 gr zdrobite... mie mi-au fost deajuns mai putin de 100 grame sa imbrac marginile tortului.
Blatul nu l-am mai mutat de pe fundul detasabil al formei. Blatul e sfaramicios, deci nu as fi avut sanse...
Am folosit forma cu diametru de 26 cm (desi aveam si mai mare), dar la cantitatile amintite e bine sa folositi forma cu diametrul mai mare, de 28 cm de ex, altfel iese ca la mine... prea multa compozitie peste capsuni... Peste varful capsunilor nu ar trebui sa fie mai mult de jumatate de centimetru de compozitie.
Si ultima mentiune: este delicios!
Aboneaza-te la Newsletter
Reteta Zilei
Ultimele Retete
Top Retete
Fii si tu sustinator!![]() Copiaza codul de mai jos pe site-ul tau: |