Tort duo - crem cu Mos Craciun

Ingrediente
- Oua: 6 bucati - blat
- Zahar: 250 g- blat
- Zahar vanilat : 1 plic- blat
- Praf de copt: 1 plic- blat
- Faina: 250 g- blat
- Ulei: 100 ml- blat
- Cacao: 1 lingura- blat
- Lapte: 400 ml - Crema de vanilie
- Amidon: 3 linguri - Crema de vanilie
- Zahar: 5 linguri - Crema de vanilie
- Vanilie: dupa gust- Crema de vanilie
- Coaja de citrice: dupa gust- Crema de vanilie
- Oua: 2 bucati- Crema de vanilie
- Unt: 3 linguri- Crema de vanilie
Pentru blat
6 oua
250 gr zahar
1 plic zahar vanilat
1 plic praf de copt
250 gr faina
100 ml ulei
1 lingura de cacao
Eu din ipsa de timp le-am aruncat pe toate intr-un castron si le-am mixat cateva minute
Am tapetat o forma si am copt blatul la foc potrivit apoi l-am lasat la racit si l-am taiat in 3
Crema de vanilie
400 ml lapte
3 linguri de amidon
5 linguri de zahar
Vanilie
Coaja rasa de citrice
2 oua 3 linguri de unt
Se dizolva amidonul in lapte rece cit sa nu aibe cocoloase.
Se pune laptele, amidonul dizolvat, oule, zaharul intr-o craticioara la foc mediu si se amesteca tot timpul pana crema incepe sa fiarba. Se lasa sa fiarba 1 min
Se trage de pe foc si se adauga aromele. (se poate prepara si in cuptorul cu microunde)
Mousse de ciocolata amaruie
1 ciocolata amaruie
200ml frisca lichida
1 lingurita gelatina inmuiata in apa rece
Topim ciocolata impreuna cu 100 ml de frisca.
Cand s-a racorit punem gelatina si omogenizam.Restul de frisca o batem bine si adaugam peste ciocolata.
Frisca pentru imbracat tortul
+decorul pe care l-am scris mai sus
mosi craciuni+om de zapada
creioane pentru decor
bombonele colorate(ca sa imite globuletele)
cocos verde
Aboneaza-te la Newsletter
Reteta Zilei
Ultimele Retete
Top Retete
Fii si tu sustinator!![]() Copiaza codul de mai jos pe site-ul tau: |