Tort Inimioara

Reteta postata in forum de Danelutza
Zbatem bine ouale cu zaharul, iar cind acesta s-a topit adaugam faina cernuta impreuna cu amidonul, praful de copt, zaharul vanilat si sarea
Tapetam tava de la cuptor cu hirtie de copt, rasturnam toata compozitia de blat, nivelam si bagam in cuptorul preincalzit la 180 de grade, pentru 10 minute.
Cind blatul este gata, il rasturnam pe un prosop pe care presaram zahar sa nu se lipeasca, dezlipim hirtia si lasam blatul sa se raceasca, iar cind acesta era foarte putin caldut, am decupat doua inimioare.
Ingrediente pentru crema:
* 200 g frisca lichida (atentie am spus grame nu ml)
* 50 g mascarpone
* 25 g zahar pudra
* 50 g jeleu de capsuni
* boabe de rodii, citeva visine
Zbatem bine frisca cu zaharul vanilat, iar cind s-a intarit bine, adaugam mascarponele si amestecam ingredientele (eu am adaugat si un pic de intaritor pentru frisca)
Acum trecem la asamblarea tortuletului, nu va imaginati ca e cine stie ce tort imens, e micut ca pentru noi doi si principessa noastra.
Intr-un vas cu apa fierbinte, punem borcanul cu jeleu ca sa se \"topeasca\", apoi pe prima inimioara distribuim jeleul pe toata suprafata, pe urma adaugam crema si fructele (daca avem, daca nu merge si fara...)
Cealalta inimioara am umezit-o cu sucul de la visine, am asezat-o cu partea umeda peste crema, apoi deasupra am pun din nou jeleu de capsuni, se vede ca intre timp a devenit mai tarisor, ca sint si bucatele de fructe prin el... O parte din crema am pus-o in siringa pentru dulciuri si am facut diverse moturi, adica am ornat-o cum m-am priceput eu
Aboneaza-te la Newsletter
Reteta Zilei
Ultimele Retete
Top Retete
Fii si tu sustinator!![]() Copiaza codul de mai jos pe site-ul tau: |