Tort Pian

sursa retetei: Monica-Elizabet
Se bat albusurile spuma cu zaharul acesta din urma adaugandu-se cate putin
Galbenusurile se mixeaza adaugand putin cate putin ulei si apoi zaharul vanilat
faina se amesteca cu praful de copt
Se pune in spuma de albusuri alternativ cate o lingura din crema de galbenusuri si o lingura de faina(amestecata cu praf de copt)pana se termina ambele
Se adauga apoi cacao
Se tapeteaza o forma dreapta si se introduce blatul in cuptorul preincalzit pentru 25-30 de min
Apoi se decupeaza din hartie o forma de pian si se taie din blatul copt 2 forme aproape identice...cel de dedesubt trebuie sa fie in fata mai lung cu 2 cm(acolo unde este claviatura)
se insiropeaza cu sirop de ciocolata primul blat eu am pus intre blaturi frisca batuta si am rupt bucatele de ciocolata, apoi blatul nr 2 care se insiropeza si el, se pune peste el glazura de ciocolata(6 linguri de zahar, 6 linguri de apa, 6 linguri de ulei 1 lingura cacao) se fierb pe foc mic pana se ingroasa
clapele negre sunt din blat am taiat bucatele mici si le-am pus peste frisca din fata din loc in loc. am pus pianul pe un suport(de fapt o cutiutza invelita in staniol) ca sa-i pot pune doar de ornament si 2 picioare in fata si un scaun se opreste un pic de frisca si se face un portativ deasupra...
Aboneaza-te la Newsletter
Reteta Zilei
Ultimele Retete
Top Retete
Fii si tu sustinator!![]() Copiaza codul de mai jos pe site-ul tau: |