Tort Tiramisu cu fructe

Ingrediente
- Piscoturi: 1 pachet
- Mascarpone: 250 g
- Frisca lichida: 200 ml
- Crema de vanilie: 1 plic
- Zahar: 150 g
- Capsune: 500 g
- Lamai: 1 bucata
- Portocale: 3 bucati
- Cocos: dupa gust
- Rom: dupa gust
- Cacao: dupa gust
Reteta posta in forum de Danelutza
Punem intr-un vas capsunile adaugam si doua linguri de zahar, sucul de lamiie si de la portocale. Le lasam peste noapte, apoi a doua zi scurgem sucul intr-un castronel. La mine nu prea au lasat suc capsunile, pentru ca erau destul de tari, tura viitoare voi face cu capsuni din gradina, ca astea din comert nu prea au nici un gust.
Intr-un vas punem mascarponele cu zaharul si-l frecam bine, sa se topeasca un picut zaharul, iar in alt vas, preparam crema de vanilie, asa cum scrie pe plic, in cazul meu un pliculet l-am amestecat cu 250 ml lapte si l-am batut/zbatut, pentru circa un minut, nu mai mult ca altfel tinde sa se brinzeasca.
Peste mascarpone rasturnam crema de vanilie, apoi frisca batuta bine, nu cu parul ci cu robotul.
Eu am facut tortuletul intr-o tava cu peretii detasabili. Am pus intii pe margini piscoturile trecute repede prin sucul de fructe, dupa care am asezat un strat de piscoturi apoi un strat de crema, am adaugat si feliute de capsuni
Aboneaza-te la Newsletter
Reteta Zilei
Ultimele Retete
Top Retete
Fii si tu sustinator!![]() Copiaza codul de mai jos pe site-ul tau: |