Tort Vant Spaniol - Spanski Vetar

Ingrediente
- Albusuri de ou: 7 bucati
- Zahar: 14 linguri
- Alune de padure: 7 linguri
- Biscuiti: 5 linguri
- Lapte: 1. 1l - crema
- Budinca de vanilie: 4 bucati- crema
- Zahar: dupa gust- crema
- Galbenus de ou: 11 bucati- crema
- Faina: 6 linguri - crema
- Margarina: 500g- crema
- Zahar pudra: 250g - crema
Reteta postata in forum de doly
Albusurile se bat spuma tare cu zaharul.Se adauga treptat alunele si biscuitii.Amestecam bine toate ingrendientele.Intr-o tava se pune hartie de copt si se rastoarna compozitia.Se coace la 200 grade in mijlocul cuptorului.
Repatam aceasta blat inca de 2 ori.Ne va trebui 3 blaturi la tort
Se amesteca bine si se adauga treptat 10 galbenusuri unul cate unul.
Cand s-a racit budinca(crema 1)se amesteca toate cele trei creme si se imparte in trei parti.
prima parte se pune 150g ciocolata topita
a doua parte se pune 150g alune macinate
a treia parte o lasam asa.
400g frisca
Asamblarea
Blat+crema+frisca(strat subtire)+blat+crema+frisca+blat+crema+frisca
Modificarile mele:
-am facut 4 blaturi
-cele 7 galbenuse ramase (de la blat4)le-am pus langa cele 11 galbenuse fierte la baimarin.
-cele 6 linguri de faina le-am pus impreuna cu budinca(crema 1)
Aboneaza-te la Newsletter
Reteta Zilei
Ultimele Retete
Top Retete
Fii si tu sustinator!![]() Copiaza codul de mai jos pe site-ul tau: |