Tort Zebra

Ingrediente
- Oua: 8 bucati - blat
- Zahar: 8 linguri- blat
- Faina: 9 linguri- blat
- Cacao: 1 lingura- blat
- Praf de copt: 1,5 plic- blat
- Coaja de lamaie: dupa gust- blat
- Frisca lichida: 500 ml - Crema
- Lapte condensat: 390 g- Crema
- Miere: 1 lingura- Crema
- Gelatina: 2 plicuri- Crema
- Compot de piersici: 100 ml- Crema
- Visine: 1 borcan- Crema
- Piersici din compot: 1 borcan- Crema
- Apa: 400 ml - sirop
- Zahar: 400 g - sirop
- Esenta de rom: 1 sticluta - sirop
- Frisca: 300-400g
Reteta postata in forum de alynusa
-batem albusurile spuma,adaugam zaharul
-galbenusurile pe rand si coaja de lamaie,
-apoi 8 linguri de faina amestecate cu praful de copt
-impartim aluatul in 2 parti egale...si intr-o parte adaugam lingura de cacao...iar in cealalta inca o lingura de faina...
-punem in forma de copt:2 linguri aluat maro,2 linguri aluat alb.....si tot asa pana terminam aluaturile...
-coacem pana trece testul scobitorii...
-taiem blatul in 3 parti..
Crema:
-gelatina o punem la inmuiat in 100 ml zeama de compot(10 minute)
-batem frisca...dupa care adaugam in ea laptele condensat
-mierea si gelatina(pe care am incalzit-o sa se dizolve)...
-impartim crema in 2....in jumatate parte punem visinele iar in cealalta piersicile...
-in forma care am copt blatul montam tortul...
-punem hartie de copt,apoi blat+sirop+crema+blat+sirop+crema+blat+sirop.
-lasam forma cu tortul la rece aproximativ 1 ora
Ornam dupa preferinta.
Aboneaza-te la Newsletter
Reteta Zilei
Ultimele Retete
Top Retete
Fii si tu sustinator!![]() Copiaza codul de mai jos pe site-ul tau: |