Tortilla chips preparate in casa

Ingrediente
- Apa calda: 100-120 ml
- Sare: 1 lingurita rasa
- Boia de ardei dulce: 1 lingurita
- Piper: dupa gust
- Ulei: 2 linguri
- Faina: 100 gr
- Malai: 100 gr
Specific:
Sud-AmericanTimp Preparare:
60 de minutePortii:
8-10Complexitate:
UsorTara:
MexicCategorii:
Aluaturi diverseSe amesteca bine toate ingredientele si se obtine un aluat nelipicios, daca mai este nevoie se mai adauga putin cate putina faina pana cand aluatul poate fi intins fara probleme si sa nu se lipeasca de sucitor
Aluatul obtinut se imparte in 5-6 bile, fiecare bila o intindem in foi
ca sa fie mai comod se intinde foaia intre folii de plastic, apoi se taie acasta tortilla in triunghiuri de marime potrivita
Apoi se incinge bine o tigaie si se pun la copt triunghiurile de tortilla
se intorc pe ambele parti
Apoi se rastoarna incet intr-o tava si pentru a le face cat de crocante doriti puneti tava in cuptor cam 5 min dar verificati mereu sa nu fie totusi arse...chipsurile obtinute se pudreaza (optional) cu boia, piper, sare, praf de usturoi, etc
Se servesc cu Guacamole(piure din avocado), chili con carne,mancare mexicana cu fasole rosie(toate retetele le gasiti in index internationale) sau alte sosuri
Aboneaza-te la Newsletter
Reteta Zilei
Ultimele Retete
Top Retete
Fii si tu sustinator!![]() Copiaza codul de mai jos pe site-ul tau: |
A incercat cineva aceasta reteta?